Artistiek leider Jan van den Brandt over zijn project ‘Simply The Best’

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 april presenteert Stichting in Concert ‘Simply The Best’, een avondvullende show met muziek uit de 70’s en 80’s. Artistiek leider en dirigent Jan van den Brandt vertelt over de voorbereiding van deze concertreeks.

Jan is al bij diverse muzikale projecten betrokken geweest. Hij studeerde in 2009 af aan de opleiding ‘Bachelor of Music’ met richting HaFaBra.  “Muziek betekent heel veel voor mij, het is een groot deel van mijn leven en dat is altijd al zo geweest. Niet alleen het muziek maken maar ook het arrangeren en dirigeren. Een orkest leiden is echt het mooiste wat er is.”

Tijdens voorgaande themaconcerten werkte hij ook met amateurmuzikanten maar bij Stichting in Concert gaat het er anders aan toe. “Vaak gaan er veel repetities aan vooraf en heb je te maken met uiteenlopende niveaus. Voor ‘Simply The Best’ werken we in een kort tijdsbestek, met hele “handige” muzikanten, toe naar een avondvullende show. Dit idee had ik al veel langer en ik ben erg enthousiast dat we dit nu daadwerkelijk uit gaan voeren.”

Binnen het thema met muziek uit de 70’s en 80’s kan Jan goed zijn ei kwijt. Hij is namelijk niet alleen artistiek leider en dirigent maar hij heeft ook alle arrangementen speciaal voor deze concertreeks geschreven. “Vooral in de jaren 80 is veel goede muziek ontstaan. Het thema is heel breed en dat maakte het arrangeren naar orkestvorm met vocalisten ook een erg uitdagende klus. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om te gaan repeteren.”

Op de vraag of de zenuwen al opspelen reageert hij heel rustig. “Nee hoor, ik ben niet echt zenuwachtig maar wel geconcentreerd. Ik heb er veel zin in en op die manier leef ik er naartoe. Op de dag zelf probeer ik vooral te ontspannen. Na een jaar van voorbereidingen gaat het eindelijk gebeuren!”

Een beperkt aantal entreetickets voor zowel zit- als staanplaatsen verkrijgbaar via www.stichtinginconcert.nl/simplythebest. Houd onze website en socials (stichtinginconcert) in de gaten voor alle praktische informatie en updates omtrent het programma.