fbpx

Orkestrepetities concert ‘Simply The Best’ hervat

Na bijna een half jaar werden afgelopen weekend werden de orkestrepetities van Stichting in Concert hervat. Het concert ‘Simply The Best’ werd door COVID-19 verplaatst van april naar zaterdag 10 oktober en gaat plaatsvinden door middel van een livestream. Stichting in Concert presenteert hiermee een avondvullende show met muziek uit de 70’s en 80’s. Speciaal voor deze show is er een orkest samengesteld met de meest talentvolle amateurmusici en -vocalisten uit de regio Breda. 

De afgelopen tijd heeft het bestuur samen met de commissies alle voorbereidingen getroffen die nodig waren om de repetities te kunnen hervatten en het concert door te kunnen laten gaan. Omdat Stichting in Concert er vooral is voor haar muzikanten en vocalisten hebben zij voor een vorm gekozen waarbij ze het oorspronkelijke programma alsnog uit kunnen voeren én de deelnemers het podium kunnen bieden dat ze verdienen, hetzij met het publiek op afstand. 

“We zitten in het orkest allemaal ruim 1,5 meter uit elkaar om aan de RIVM richtlijnen te voldoen. Als de zangers en zangeressen binnenkort met ons mee gaan repeteren moeten zij ook de benodigde afstand houden. We repeteren daarom in een grote sporthal.” Zo vertelde Marijke Damen, klarinettiste in het orkest. Op de vraag hoe de repetities gegaan zijn antwoordde ze “Het was in het begin even wennen om zo ver bij elkaar vandaan te zitten maar iedereen speelt zo goed dat dit helemaal goed gaat komen. Er worden tijdens het concert ook allemaal monitoren geplaatst zodat we elkaar beter kunnen horen.”

Een livestream code is verkrijgbaar via stichtinginconcert.nl/tickets. Deze avondvullende show is tot een week na de uitvoering (zaterdag 10 oktober om 20.00 uur) nog online terug te kijken.