fbpx

Teun Aarden vertelt waarom hij dé presentator is voor ‘Simply The Best’

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 april presenteert Teun Aarden ‘Simply The Best’, de gloednieuwe concertreeks van Stichting in Concert. Hij vertelt ons graag wie hij is en waarom hij dit project gaat presenteren.

Teun woont op dit moment in Breda maar is geboren en getogen in Dongen waar hij ook actief is in het verenigingsleven. “Ik ben als klein jongetje begonnen als slagwerker bij Harmonie Aurora, die inmiddels gefuseerd zijn tot Koninklijke Muziekvereniging Dongen. Daarnaast speelde ik ook regelmatig als gastmuzikant bij concullega Musis Sacrum. Toen ik een jaar of 16 was vond de allereerste jeugdeditie van hun promsconcerten plaats. Ik wilde, in plaats van achter het orkest als slagwerker, liever voor het orkest staan. Niet als klarinettist op de eerste rij maar écht voor het orkest om de interactie met het publiek op te kunnen zoeken.”

Hij werkt inmiddels door heel Nederland. “In mijn tussenjaar na de middelbare school kwam ik per toeval, naar aanleiding van mijn presentatiewerk, in de filmwereld terecht. Ik heb onder andere in het regieteam gezeten en later de figuratie regie gedaan voor een aantal films uit de reeks ‘de film van Sinterklaas’ en een jeugdserie voor Zapp. Daarnaast heb ik diverse muzikale crossovers gepresenteerd en ben ik actief als dagvoorzitter, sta ik voor de camera voor verschillende video series en bedrijven, en was ik het gezicht van een groot pretpark waar ik ook verschillende (stunt)shows speelde. Tijdens mijn studietijd heb ik ook nog deelgenomen aan de BNN academy waarbij ik het tot de laatste ronde schopte.”

Ondanks dat hij heel uiteenlopende projecten presenteert en regisseert ontbrak er nog een evenement in zijn eigen woonplaats Breda. “Mijn roots liggen in de muziek en ik heb ervaring met vergelijkbare evenementen als ‘Simply The Best’ waarbij diverse disciplines samenwerken. Ik zag de aankondigen van Stichting in Concert voorbij komen. Ze werken met de beste amateurs uit de regio toe naar een kwalitatief hoogstaande productie. Ik dacht meteen, dit wil ik presenteren!”

Wil je zien hoe Teun hier samen met het orkest een topavond van maakt? Een beperkt aantal entreetickets voor zowel zit- als staanplaatsen zijn  verkrijgbaar via www.stichtinginconcert.nl/simplythebest