fbpx

Daniëlle von Stockhausen regisseur ´Simply The Best´

Op zaterdag 10 oktober presenteert Stichting in Concert ‘Simply The Best’, een avondvullende show met muziek uit de 70’s en 80’s. Regisseur Daniëlle von Stockhausen vertelt over de voorbereiding van dit concert. 

Daniëlle zit al ruim dertig jaar in het entertainment vak. Ze heeft veel verschillende dingen gedaan voordat ze begon met regisseren. “Ik ben begonnen als danseres en ben later pas gaan zingen. Ik heb veel verschillende shows en producties gedaan en opgetreden tijdens grote evenementen, bedrijfsfeesten en festivals. Ook heeft ze gespeeld in vele theaterproducties.

Acht jaar geleden kreeg ik mijn eerste regieklus, toen werd ik gevraagd om een promsconcert beter uit de verf te laten komen. Ik kon mijn eigen podiumervaring hier perfect inzetten. Inmiddels heb ik meerdere grote concerten geregisseerd, ben ik samen met Richard Spijkers artistiek leider van Muziektheater Roes, een stichting voor musical en muziektheater lessen.

“Mijn nieuwste project is de regie bij het concert van Stichting in Concert. ‘Simply The Best’ is een hoogstaand muzikaal project waar muzikanten en solisten de kans krijgen om op een groot podium te staan”, zo vertelt Daniëlle. “Ze krijgen begeleiding om het beste uit zichzelf te halen. Het mooie vind ik dat amateurs, semi-profs en professionals met elkaar samenwerken en voor het hoogst haalbare gaan. We gaan echt een show van hoge kwaliteit neerzetten!”

“Door alle corona maatregelen heeft de stichting ervoor gekozen om de show via livestream te brengen zodat toch iedereen de kans krijgt om dit spektakel te zien. Het is natuurlijk een andere beleving maar zeker niet minder spectaculair!”

Zelf zal ze tijdens het concert niet in beeld zijn. “Tijdens de uitvoering zit ik vooral bij de licht en geluidstechnici om alles in goede banen te leiden. Misschien dat ik alleen op het einde even zichtbaar ben.” Haar dochter daarentegen staat tijdens ‘Simply The Best’ wel in de schijnwerpers! “Mijn dochter Robin doet een musical en muziektheater opleiding aan de Dutch Academy of Performing Arts. Ik vind het ontzettend leuk dat ze de keuze maakt om dezelfde kant op te gaan. Omdat Stichting in Concert ook een erkend leerbedrijf is mag ze hier haar stage uitvoeren om meer podiumervaring op te doen.” 

Het werk van Danielle en haar dochter Robin als zangeres bewonderen? Voor een livestreamcode gaat u naar stichtinginconcert.nl/tickets.