fbpx

Voorzitter Oscar over het belang van een goede samenwerking in de regio

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 april presenteert Stichting in Concert ‘Simply The Best’, een avondvullende show met muziek uit de 70’s en 80’s. Voorzitter Oscar Bastiaens vertelt over zijn rol en het belang van een goede samenwerking binnen de regio.

Oscar Bastiaens is voorzitter van Stichting in Concert, speelt gitaar én werkt bij een onderwijsinstelling. Muziek is voor hem een belangrijk onderdeel in het leven waardoor hij heel graag zijn bijdrage levert aan ‘Simply The Best’. “Muziek is overal en continu. Het doet ons denken aan vroeger maar zet ons ook open voor de toekomst. Het bestrijkt eigenlijk alle emoties. Talentontwikkeling in combinatie met muziek is voor mij een ontzettend mooie samenkomst van passies dat ik geen moment heb getwijfeld om hieraan mee te doen!”

Binnen de stichting heeft hij naar eigen zeggen een faciliterende rol. “De belangrijkste taak van het bestuur is ervoor zorgen dat de mensen in zowel het artistieke team als het productieteam alles hebben wat er nodig is om te kunnen doen waar ze zo goed in zijn. Zij maken deze productie en nemen bezoekers mee in de beleving daarvan. We werken met een groep collega’s uit verschillende windstreken die ontzettend veel passie hebben voor wat zij doen.”

Stichting in Concert produceert de eerste concertreeks zeker niet alleen. “Hulp komt uit veel verschillende hoeken. Dat is heel goed om te zien want we willen er een breed gedragen evenement van maken. Niet alleen sponsoren maar iedereen die een klein beetje wil bijdragen is voor ons van groot belang. Zij maken het verschil om een concertreeks als deze te kunnen produceren. We zijn in gesprek geweest met verschillende maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen maar ook bedrijven in de regio om samen dit concert vorm te kunnen geven. We stellen talent centraal en geven hen de kans en een podium om zichzelf te presenteren aan het publiek.”

‘Simply The Best’ bijwonen of je steentje bijdragen als bijvoorbeeld vrijwilliger? Ga dan naar www.stichtinginconcert.nl/simplythebest